Siirry sisältöön
Kurpitsapai

Kurpitsapai

Kurpitsasta voi tehdä myös makean piiraan. Tarjoa herkullista piirakkaa yhdessä kermavaahdon kanssa.

Kurpitsapai

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ kg kurpitsaa

Pohja

  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 5 dl kurpitsasosetta
  • 2½ dl sokeria tai fariinisokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 4 kananmunaa

Tarjoiluun

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa neljään osaan. Poista siemenet kovertamalla esim. isolla lusikalla. Nosta kurpitsalohkot uunipellille. Kypsennä 175 asteessa 45 min tai kunnes malto on pehmeää. Kaavi malto irti kuoresta ja soseuta.
  2. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
  5. Sekoita kattilassa kurpitsasose, sokeri ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 min. Sekoita koko ajan, jotta sose ei räisky.
  6. Lisää kerma. Jäähdytä sose haaleaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan.
  7. Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 60 - 65 min. Peitä leivinpaperilla kypsennyksen puolivälissä. Irrota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä.
  8. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Vinkki

Pakasta ylimääräinen kurpitsasose.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 149 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 16,2 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search