Laktoositon piimäjuusto

Laktoositon piimäjuusto

053,375
9
b 9
Runsaasti proteiinia
Laktoositon
Kevyempi
Gluteeniton
Kasvis (lakto-ovo)
52 kcal / 100g
Piimäjuusto on tuttu suomalainen pitoruoka, se liittyy olennaisesti myös joulun, pääsiäisen ja juhannuksen ruokaperinteeseen. Nyt sen voi valmistaa myös laktoosittomana.
Valio
Tehnyt
Valio
Valmistus
8h 40min
Vaikeusaste: keskitaso
10 - 15 annosta
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.Lue lisää annosmäärien muuttamisesta ›Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Valmistusaineet

3  l Valio Eila® maitojuomaa 3%
3  munaa
1  l Valio Eila® piimää
4  tl suolaa
1  rkl sokeria
1  prk  (250 g) Valio Eila® maitorahkaa
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Kaada maito paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan (esim. teflon). Kuumenna kiehumispisteeseen; sekoita koko ajan puulastalla kattilan pohjaa, ettei maito pala pohjaan.

  • Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Vatkaa joukkoon piimä. Lisää suola ja sokeri. Hämmennä seos hitaasti kuuman maidon joukkoon. Kuumenna uudelleen lähelle kiehumispistettä (90 asteeseen). Sekoita hiljalleen kattilan pohjaa kuumennuksen ajan.

  • Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.

  • Vedä juustomassaan veitsellä ristiviillot. Anna heran erottua vielä n. 5 min.

  • Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai muovi- tai terässiivilään. Anna heran valua pois. Sekoita massaan rahka. Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.

  • Peitä juusto ja laita päälle kevyt paino. Nosta muotti valumaan jääkaappiin isomman astian päälle. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.

  • Kumoa tarjoiluvadille.

VINKKI
  • * Lisää juustomassaan halutessasi jotakin seuraavista: * 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna * 1/2 - 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna * 1 1/2 tl kuminaa * 1/2 - 1 dl pestoa * 1 - 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • * Ota hera talteen ja käytä sämpylätaikinan nesteenä.

PAISTETTU MUNAJUUSTO
  • Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja hillon kera jälkiruokana.

Avaa/sulje Ravintosisältö (52 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
52
kcal / 100g

Proteiini
(g)
4
Hiilihydraatit
(g)
4
Rasvat
(g)
2
Ravintokuitu
(g)
0
Kalsium
(mg)
111
D-vitamiini
(µg)
2

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

3,4

tähteä viidestä(8 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
40min
Muut
8h

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi