Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike

Herkullinen mureke syntyy lampaan jauhelihasta. Pippurinen sinappikastike on ehdoton lisä murekkeelle.

Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike
Lammasrulla & Dijon-kermaviilikastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl korppujauhoja
  • 400 g karitsan paistijauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ tl jauhettua mustapippuria

Täyte

  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 8 (80 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 dl tuoretta persiljaa

Dijon-kermaviilikastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl sitruunamehua
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl sokeria

Ohje

  1. Laita kerma ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota 5 min. Lisää jauheliha, muna, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita.
  2. Taputtele mureketaikina kostutetuin sormin tuorekelmun päälle 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle AURA muru, hienonnetut tomaatit ja persilja. Kääri murekelevy rullalle tuorekelmun avulla kääretortun tapaan. Poista kelmu. Nosta rulla uunipellille leivinpaperille.
  3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 min. Anna vetäytyä folioon käärittynä 5 - 10 min.
  4. Valmista kastike. Sekoita ainekset. Tarkista maku.
  5. Viipaloi rulla. Tarjoa Dijon-kermaviilikastikkeen ja keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai riisin kanssa.

Vinkki

Korvaa halutessasi karitsan jauheliha naudan paistijauhelihalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 11,1 g
Hiilihydraatti 6,2 g
Rasva 13,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search