Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lämmittävä peperonatakeitto

Peperonatalla tarkoitetaan italialaisessa keittiössä paprikahöystöä, sipulin kanssa haudutettua paprikaa. Tässä eri värisistä paprikoista, purjosta ja tomaatista on valmistettu maukas keitto. Sitä ryydittää chorizo-makkara. Nauti keitto rapeakuorisen leivän kera.

Lämmittävä peperonatakeitto
Lämmittävä peperonatakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g voimakkaan makuista makkaraa, esim. chorizo
  • 1  (350 g) purjo
  • 2-4  valkosipulin kynttä
  • 3 (550 g) paprikaa (punainen, vihreä ja keltainen)
  • 1 tlk (370 g) paseerattua tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 7 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia

Pinnalle

  • 0 kg tuoretta basilikaa

Tarjoiluun

  • 0 kg rapeakuorista maalaisleipää

Ohje

  1. Poista makkarasta mahdollinen kuori. Leikkaa makkara aivan pieniksi kuutioiksi.
  2. Ruskista kuutiot kevyesti kattilassa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon pesty ja hienonnettu purjo, valkosipulin kynnet sekä kuutioidut paprikat. Anna kypsyä hetki
  3. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja vesi. Mausta.
  4. Anna kiehua n. 5 min. Lisää ruokakerma. Anna kiehahtaa.
  5. Laita levy pois päältä, peitä keitto kannella ja anna hautua 5 - 10 min ennen tarjoilua.
  6. Tarjoa rapeakuorisen leivän ja voin kanssa.

Vinkki

Jos käytät keitossa Valio maustettua ruokakermaa Kolme sipulia, lisää tällöin keittoon 1/2 tl pippurisekoitusta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 45 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
  • rapeakuorista maalaisleipää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search