Siirry sisältöön
Lempeän sitruunainen parsakeitto

Lempeän sitruunainen parsakeitto

Parsakeitto tarjotaan usein juhlavana alkukeittona. Parsan hienostunutta makua ei pidä peittää liiallisella maustamisella. Tässä keitossa parsaan yhdistyy sen paras makukaveri: sitruuna.

Lempeän sitruunainen parsakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 nippu (500 g) tuoretta, vihreää parsaa
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1-2  (50 g) salottisipulia hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 0 kg sitruunan kuori raastettuna
  • ½ tl sokeria
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2-3 tl sitruunamehua

Pinnalle

  • 0 kg tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori parsojen alaosa. Paloittele parsat.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja sipuli. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
  3. Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari min. (Ota muutama nuppuja halutessasi koristeluun.)
  4. Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
  5. Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja crème fraîche.
  6. Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.
  7. Koristele annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.

Vinkki

Korvaa tuore parsa säilykeparsalla (295 / 530 g). Käytä liemikuutiota tällöin vain 2/3. Keittoajan voi vähentää muutamaan minuuttiin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 69 kcal
Proteiini 1,5 g
Hiilihydraatti 1,5 g
Rasva 6 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunan kuori
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search