Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat ovat koko perheen suosikki. Kokeile lihapullien kanssa tätä helppoa tomaattikastiketta.

Lihapullat tomaattikastikkeessa
Lihapullat tomaattikastikkeessa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Jauhelihaseos

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 iso (200 g) sipuli
  • ½ dl korppujauhoja
  • ½ dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 10 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 10 % 3,3 dl laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 rkl basilikaa

Kastike / keitinliemi

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 2¾ dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 10 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 10 % 3,3 dl laktoositon
  • 1-1½  lihaliemikuutiota
  • 1 rkl valmista kastikesuurustejauhetta

Ohje

  1. Aloita lihapullien valmistaminen sekoittamalla jauhelihan joukkoon kaikki muut aineet, sipuli hyvin hienonnettuna. Anna lihapullataikinan turvota n. 15 min.
  2. Kuumenna tilavassa paistokasarissa tomaattimurska, vesi ja kerma kiehuvaksi. Lisää liemikuutio.
  3. Kasta kädet kylmään veteen. Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia. Laita ne kiehuvaan tomaattiliemeen. Peitä kannella ja huolehdi, että tomaattiliemi pysyy kiehuvana. Anna kypsyä kannen alla hiljalleen kiehuen 10 - 15 min lihapullien koosta riippuen. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
  4. Ripottele kasariin suurustejauhe. Sekoita ja anna kiehua 1 min.
  5. Tarjoa lihapullat keitettyjen perunoiden tai porkkanoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki

Korvaa halutessasi valmis suurustejauhe vehnäjauhosuuruksella: sekoita vesitilkkaan 1 rkl vehnäjauhoja, lisää sekoittaen kasariin. Keitä pari min

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search