Siirry sisältöön
Lohi-mustekalarisotto

Lohi-mustekalarisotto

Mustekala lymyilee kaupoissa tavallisesti pakastealtaissa. Suomessa myytävät mustekalarenkaat ovat tavallisesti kalmarista leikattuja. Merellinen risotto maistuu viikonloppuruokana.

Lohi-mustekalarisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 (150 g) iso sipuli
  • 1-2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 8 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 tl raastettua limetinkuorta
  • ½ dl limettimehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Laktoositon Valio ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
  • 400 g ruodotonta ja nahatonta lohta
  • 200 g mustekalaa (renkaita, naturel)

Ohje

  1. Kuullota riisi ja hienonnettu sipuli läpikuultaviksi rasvassa, älä ruskista.
  2. Mittaa riisin joukkoon 2 - 3 dl vettä ja liemikuutio, sekoita ja kuumenna. Anna liemen imeytyä riisiin. Lisää seuraavat 2 - 3 dl vettä joukkoon. Sekoita. Jatka näin, kunnes kaikki vesi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä suutuntumaa jäljellä (kypsennä yht. n. 20 min alhaisella lämmöllä).
  3. Sekoita joukkoon hyvin pestyn limetin kuoriraaste ja mehu. Mausta sitruunapippurilla. Lisää ruokakerma ja kuutioiksi leikattu lohi sekä pienemmiksi paloiksi leikatut mustekalarenkaat.
  4. Anna kiehua hiljalleen muutama min eli kunnes lohi ja mustekalat ovat kypsiä. Sekoittele varoen, että kalapalat pysyvät ehjinä. Lisää tarvittaessa 1 dl vettä.
  5. Ripota annoksille hiukan limetinkuorta.

Vinkki

Korvaa mustekala halutessasi simpukoilla tai katkaravuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 111 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 10,5 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search