Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Luumumazariinit

Täyteläiset Luumumazariinit ovat juhlavan kahvipöydän tarjottavia. Mazariineja kannattaa varata tarjolle reilusti, sillä yhden syötyään näihin on vaara jäädä koukkuun.

Luumumazariinit
Luumumazariinit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

Täyte

  • 13-14  kuivattuja kivettömiä luumuja 100g
  • 3 rkl rommia
  • 150 g mantelimassaa
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kananmuna

Kuorrutus

  • 3 dl tomusokeria
  • 1½ rkl rommia
  • 1 rkl vettä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi - älä vaivaa.
  2. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Valmista täyte: Leikkaa luumut kuutioiksi. Laita luumut ja rommi pieneen kattilaan.
  4. Keitä keskilämmöllä, kunnes rommi on imeytynyt luumuihin. Nosta kattila liedeltä.
  5. Viipaloi mantelimassa. Sekoita mantelimassa, pehmeä voi, sokeri ja muna sähkövatkaimella tasaiseksi kulhossa.
  6. Lisää rommi-luumut. Sekoita.
  7. Painele taikina tasaisiksi leivospohjiksi voideltujen mazariini-annosvuokien pohjalle ja reunoille.Voit käyttää metallisia tai kertakäyttöisiä annosvuokia. Mazariinien määrä riiippuu annosvuokien koosta.
  8. Lusikoi täytettä leivospohjiin, niin, että täytteen pinta jää hieman alle vuokien reunan.
  9. Nosta vuoat leivinpaperilla suojatulle uuniritilälle (mazariineista kuohuu paistettaessa rasvaa). Kypsennä 200 asteen lämpötilassa uunin alaosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  10. Irrota leivonnaiset lämpiminä metallisista vuoista. Anna jäähtyä.

Kuorrutus

  1. Sekoita rommi ja siivilöity tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi.
  2. Levitä kuorrute leivonnaisten pinnalle. Nosta leivonnaiset kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 399 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 44,1 g
Rasva 20,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search