Koekeittiö
Macaron-pikkuleivokset

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

2   (0,6 dl, 65 g) valkuaista
2 1/2  dl  (150 g) tomusokeria
2  pussia  (à 50 g) mantelijauhetta
3/4  tl perunajauhoja

Täyte

75  g Valio Eila® Laktoositon voita
1 1/2  dl kaakaotomusokeria tai
1 1/2  dl mansikanmakuista tomusokeria tai
1 1/2  dl tomusokeria + 6 rkl (0,9 dl) pistaasipähkinöitä jauhettuna

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti. Lisää tomusokeri. Vatkaa edelleen, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.
Yhdistä mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.
Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on pienehkö, pyöreäkärkinen tylla. Jos käytät muovista kertakäyttöpussia, voit leikata sen kärjen saksilla. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2 - 2,5 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa. Annoksesta tulee n. 2 pellillistä. Anna leivospohjien vetäytyä huoneenlämmössä 15 min ennen paiston aloittamista.
Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 13 - 15 min. (Leivonnaisten ei tarvitse olla sisältä täysin kuivia.)
Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista. Valmista täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri (ja jauhetut pistaasipähkinät) kuohkeaksi. Levitä täyte leivonnaisten alapinnalle veitsellä.

VINKKI

* Korvaa voitäyte Valio maustetulla rahkalla sitruuna. Lisää 1 purkilliseen (200 g) sitruunarahkaa 1/2 dl tomusokeria.
* Macaronsit säilyvät jääkaapissa 1 - 2 pv ja pakastimessa n. 3 viikkoa. Pidempiaikainen pakastaminen kannattaa tehdä täyttämättöminä.
  • Käyttäjien kommentit (23)

  • Nimetön
    | 12.4.2012 kello 12:06
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyviä tuli!!

  • Nimetön
    | 26.4.2012 kello 16:56
    Ilmoita asiaton viesti

    KOKEILE

  • Nimetön
    | 26.4.2012 kello 20:16
    Ilmoita asiaton viesti

    hienoja niistä oli hyvin vaikea saada, mutta helposti sai onnistumaan ja todella hyviä :) ja makuhan se tärkein on !

  • stinameriti
    | 5.10.2012 kello 20:08
    Ilmoita asiaton viesti

    Muutin mittoja niin että ois pitänyt tulla 40 kpl, mutta mulla tuli vaan 20 eli 10 leivosta. Liian isoja varmaan. Halkeili myös eikä kohonnut. Varmaan ois pitänyt kuivettua kauemmin ennen uuniin menoa.

  • Nimetön
    | 6.10.2012 kello 19:39
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein tällä ohjeella jolla ois pitänyt tulla 80 kappaletta, mutta tuli reilusti yli sata. Lisäksi macaroneista tuli todella pieniä ja kuivia. Minusta syynä on ohjeen kahden senttimetrin halkaisija pursotukselle , 3 senttimetriä voisi olla parempi.

  • hemuliina99
    | 13.10.2012 kello 15:41
    Ilmoita asiaton viesti

    hyviä tuli

  • Nimetön
    | 9.11.2012 kello 20:56
    Ilmoita asiaton viesti

    paistoin kaksi pellillistä uunissa samaan aikaan. ylempi pellillinen onnistui, mutta alemmat pullistelivat ja halkeilivat.
    on toi leipominen vaan ihmeellistä =)

  • Nimetön
    | 20.11.2012 kello 6:57
    Ilmoita asiaton viesti

    Nämä onnistuivat ensikertalaiseltakin! :)

    http://lifewithrenata.blogspot.fi/2012/11/black-macarons.html

  • Nimetön
    | 21.11.2012 kello 6:33
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihania ja helppoja tehdä. Teen varmasti uudelleen.

  • Nimetön
    | 21.11.2012 kello 16:38
    Ilmoita asiaton viesti

    levis pellille.. en tiä missä vika..vatkasin varmaan alkuun liian vähän valkuaisia...

  • Nimetön
    | 19.1.2013 kello 11:26
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyviä tuli!

  • Nimetön
    | 8.2.2013 kello 16:14
    Ilmoita asiaton viesti

    onpa helpot!kokeilen heti

  • Nimetön
    | 15.3.2013 kello 19:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Meniköhän jokin hieman pieleen vai mikä mättää kun 80 leivoksen ohjeella tuli peräti 18 leivospohjaa? Ö.ö Oli helppo tehä mutta taikina oli kyllä ihan hirveän paksua.. Näkyköhän ihan oikeat annosmäärät?

  • Nimetön
    | 25.4.2013 kello 12:25
    Ilmoita asiaton viesti

    oon aina halunnu kokeilla:) nyt sekin onnistuu helposti;))

  • Nimetön
    | 7.6.2013 kello 14:03
    Ilmoita asiaton viesti

    Se minkä takia macaronien pinta hajoaa on se, että valkuaisia ei ole eroteltu edellisenä päivänä. Toiseksi 15 minuutin kuorettumis aika ei yleensä riitä mihinkään joten 15 minuutin sijaan 30-45 minuuttia kuorettumisaikaa.

  • Nimetön
    | 10.7.2013 kello 13:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Kauniita noista ei saa kyllä tekemälläkään, mutta hyviä oli. Täytettä kannattaa myös laittaa ihan isän kädellä niin maistuu se mansikka.

  • CakePop
    | 27.7.2013 kello 18:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihanan selkeä ja helppo ohje! Tuli todella hyviä vaikka aivan ensimmäistä kertaa näitä tein! Seuraavalla kerralla värjään taikinan! :P

  • Nimetön
    | 29.8.2013 kello 18:56
    Ilmoita asiaton viesti

    NAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAMNAM <3<3 IHANAA !!

  • Nimetön
    | 8.1.2014 kello 19:51
    Ilmoita asiaton viesti

    Oli noi palautteet niin kovin toisistaan poikkeavia, etten ainakaan tällä ohjeella uskalla kokeilla:/

  • Nimetön
    | 2.2.2014 kello 9:58
    Ilmoita asiaton viesti

    todella helppo resepti ja hyviä oli.

  • Nimetön
    | 17.2.2014 kello 18:15
    Ilmoita asiaton viesti

    Mulle tuli noita vaan 19 kpl. Eli kokonaisia 7 kpl. En tiiä miks... Ja piti tulla 38kpl?!?

  • Valio Koekeittiö
    | 20.2.2014 kello 10:54
    Ilmoita asiaton viesti

    Macaron on ihana, mutta hiukan haastava leivonnainen, jonka valmistuksessa onnistuu vain, jos mittaa ainekset todella tarkasti ja noudattaa muutenkin ohjetta seikkaperäisesti koko valmistuksen osalta.

    Macaronsien ystävän ja leipojan kannattaa ehdottomasti hankkia ainakin mittasarja, mutta myös digitaalivaaka olisi todella hyvä hankinta. Digivaaka on muutenkin leivonnassa kätevä, koska sillä saa helposti mitattua raaka-aineet suoraan leivontakulhoon ja vaa`an pystyy nollaamaan eli taaraamaan ennen seuraavan raaka-aineen lisäämistä mikä vähentää tiskiä :)

    Uunin väärä lämpötila vaikuttaa lopputulokseen. Kotiuunien lämpötiloissa voi olla jopa 50 asteen heittoja. Uunin lämpötilan voi tarkistaa uunilämpömittarilla.

    Vielä yksi huomio: valkuaisia ei ole tarkoitus vatkata runsaaksi vaahdoksi vaan ainoastaan kevyesti sen verran, että vaahdon muodostuminen vasta alkaa. Sen jälkeen lisätään tomusokeri ja vatkataan sähkövatkaimella sen verran, että tomusokeri sulaa ja seos kiinteytyy ja on kiiltävää. Ohjeen annoksesta tulee noin kaksi pellillistä eli noin 160 kpl leivospohjia, joiden halkaisija on 2 – 2,5 cm. Halutessaan niistä voi tehdä hiukan isompiakin, mutta tällöin paistoaika voi aavistuksen pidentyä.

    Toivottavasti näistä vinkeistä on apua.

    t. Marke Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 4.3.2014 kello 20:36
    Ilmoita asiaton viesti

    Voiko näitä kuoria pakastaa ja käyttää myöhemmin?

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten