Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mango-kalkkunakakku

Voileipäkakku kuuluu kevään ja kesän juhlien suolaiseen kahvipöytään. Mango-kalkkunakakku on raikas ja pirteä vaihtoehto perinteisille voileipäkakuille.

Mango-kalkkunakakku
Mango-kalkkunakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 10 viipaletta (200 g) makeaa limppua esim. Maalahden
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 75 g
    Valio Eila® voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 200 g kalkkunaleikettä
  • 1-2  (250 g) hapahkoa omenaa, esim. Granny Smith
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 prk (125 g) mangososetta, esim. Piltti
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl sitruunamehua

Koristeluun

  • 50-100 g kalkkunaleikettä
  • 0 kg mangoa kuutioina
  • 0 kg herneenversoja

Ohje

  1. Hienonna limppu ja persilja monitoimikoneessa. Sekoita voisulan joukkoon. Vuoraa irtoreunaisen vuoan (Ø 26 cm) pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  3. Hienonna kalkkunaleike veitsellä tai monitoimikoneessa aivan pieniksi paloiksi.
  4. Leikkaa kuoritut omenat aivan pieniksi kuutioiksi.
  5. Yhdistä kalkkuna, omenakuutiot, jogurtti, mangosose ja tuorejuusto. Mausta.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sulata ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen. Nostele viimeiseksi joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
  8. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna tortun hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  9. Irrota kakku veitsen avulla vuoan reunoista. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele pinta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 15,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mangoa
  • herneenversoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search