Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikka-raparperikakku

Kesäinen täytekakku kätkee sisälleen kesän makeimmat mansikat ja hapokkaan raparperin. Tätä makuparia on vaikea vastustaa.

Mansikka-raparperikakku
Mansikka-raparperikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Raparperihilloke

  • 2 dl fariinisokeria
  • 3-4 rkl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 12 dl (600 g) raparperipaloja

Täyte

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Koristeluun

  • 300 g mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 1/2 litran kakkuvuokaan.
  2. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä ja irtoaa reunoista. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
  3. Valmista raparperihilloke: Laita teräskattilaan fariinisokeri ja omenatäysmehu. Kiehauta. Lisää raparperipalat. Keitä hiljalleen kunnes ne pehmiävät. Jäähdytä. Valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Voit käyttää sen juomana, laimenna vedellä sopivaksi.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka. Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi.
  5. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
  6. Kostuta pohjalevyt sitä mukaa, kun kokoat kakkua. Laita väleihin raparperihilloketta ja mansikkaviipaleita sekä 2/3 rahkaseoksesta. Lusikoi loput rahkaseoksesta kakun päälle. Koristele mansikoilla.

Vinkki

Lisää halutessasi ohut kiille mansikoiden pintaan: Kuumenna kattilassa 1 dl punaista mehua kiehuvaksi. Lisää 1/2 dl hyytelösokeria. Sekoita varoen, jotta mehuseos ei vaahtoa, kiehauta. Jäähdytä seosta n. 3 min. Sivele seos esim. pullasudilla mansikoiden päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 156 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 22,3 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search