Siirry sisältöön
Mansikka-scones

Mansikka-scones

Scone, sconssi, teeleipä... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Alun alkaen skotlantilainen scone on ollut kolmionmuotoinen. - Pikaleivonnainen se on joka tapauksessa, sillä kohotusaineena on leivinjauhe. Pyöräytä sconesit mansikkarahkasta tai vaihtoehtoisesti sitruunarahkasta ja nauti ne uunituoreina.

Mansikka-scones

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon

Täyte

  • 1 dl mansikkahilloa
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa mansikka
    Valio maustettu rahka mansikka sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g mansikka laktoositon

Paistamiseen

  • 10-12  isoa Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja rahka. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  2. Lusikoi taikina paperivuokiin. Voit vaihtoehtoisesti muotoilla taikinan jauhotetuin käsin pyöreiksi "pulliksi" leivinpaperille kahdelle uunipellille; litistä hiukan kädellä. Leivonnaiset saavat olla halkaisijaltaan 7 - 8 cm.
  3. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  4. Halkaise sconesit. Täytä sivelemällä ensin hiukan mansikkahilloa ja sitten mansikkarahkaa.
  5. Tarjoa teen, kahvin, kaakaon tai kylmän maidon kanssa

SITRUUNA-SCONES

  1. Vaihda mansikkarahkan tilalle Valio maustettu rahka sitruuna. Käytä täytteessä sitruunarahkaa ja appelsiinimarmeladia tai lemon curdia. Valmista muuten samaan tapaan kuin Mansikka-scones.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 285 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 33,4 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search