Siirry sisältöön
Mansikkainen suklaakermakakku

Mansikkainen suklaakermakakku

Herkullinen mansikalta ja suklaalta maistuva täytekakku kruunaa juhlan kuin juhlan.

Mansikkainen suklaakermakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 munan kakkupohja

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • ½ rkl vaniljasokeria

Täyte

  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 350 g mansikoita
  • 2 rkl sokeria

Päälle

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1½ rkl sokeria
  • 1½ rkl kaakaojauhetta
  • 0 kg suklaakastiketta
  • 150 g mansikoita

Ohje

  1. Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
  2. Kostuta levyt vaniljamaidolla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.
  3. Levitä alimman levyn pintaan puolet vaniljarahkasta.
  4. Viipaloi rahkan päälle mansikoita. (Myös vadelmat käyvät.) Ripota marjoille hiukan sokeria.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi marjojen päälle siitä puolet.
  6. Nosta päälle keskimmäinen, kostutettu kakkulevy. Levitä pintaan vaniljarahka. Lisää mansikkaviipaleita. Ripota niille hiukan sokeria.
  7. Levitä päälle loppu kermavaahto. Nosta kakkupohjan kansi päälle. Peitä kuvulla ja nosta yön ajaksi jääkaappiin.
  8. Ennen tarjoilua: Vatkaa kerma, sokeri ja kaakaojauhe vaahdoksi. Lusikoi kakun pintaan. Koristele suklaakastikkeella: leikkaa purkin kulmaan saksilla 1 - 2 mm:n reikä. Pursota kuvioita kakun pintaan. Lisää mansikoita ja halutessasi mintun- tai sitruunamelissan lehtiä.

Vinkki

Tarjoa täytekakku aina mahdollisimman kylmänä, silloin se on raikkaimmillaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 204 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 12,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suklaakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search