Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mansikkakääretorttu

Itseleivottu kääretorttu on kahvipöydän keskipiste siinä missä täytekakkukin. Rahkatäyte on raikas ja herkullinen. Gluteenittoman tortun ohje löytyy myös reseptistä.

Mansikkakääretorttu
Mansikkakääretorttu

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 (luomu)kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1¼ dl ruisjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin ja päälle


Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min.
  4. Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, hillo ja lohkotut mansikat (myös pakastemansikat käyvät, lohko ne puolijäisinä).
  6. Levitä jäähtyneelle pohjalle, säästä halutessasi kolmannes pinnan koristeluun (ks. kuva). Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  7. Koristele esim. macaronseilla.

KEVYEMPI MANSIKKAKÄÄRETORTTU

  1. Korvaa täytteen vispikerma toisella mansikkarahkapurkilla.

KUNINGATARKÄÄRETORTTU

  1. Käytä mansikkarahkan tilalla Valio maustettua rahkaa kuningatar. Korvaa mansikat kotimaisilla vadelmilla ja mansikkahillo vadelmahillolla.

GLUTEENITON KÄÄRETORTTU

  1. Käytä ruisjauho-perunajauhoseoksen tilalla 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai). Valmista muuten samaan tapaan.

KORISTELUVINKKI

  1. Käytä kääretortun koristelussa macaron-pikkuleivoksia ja/tai syötäviksi viljeltyjä kukkia (viljelty puhtaasti ja ilman torjunta-aineita). Voit viimeistellä kukat näin: vatkaa munanvalkuainen kevyesti kulhossa. Kostuta kukan terälehdet valkuaisella, käytä apuna pullasutia. Ripota pinnalle erikoishienoa sokeria (Siro).
  2. Syötäviä (myrkyttömiä) kukkia ovat ruusut, orvokit, krassit, kehäkukat, ruiskaunokit, yrttien kukat ja kurpitsankukat

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 25,5 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search