Mansikkakakku

Mansikkakakku

053,0
2
b 2
Kasvis (lakto-ovo)
184 kcal / 100g
Mansikkakakku kuuluu ehdottomasti kesän juhlapöytiin. Mansikkakakku itsessään on hyvä syy järjestää juhlat ja kutsua ystävät koolle! ( Kuvassa Mansikkaperhonen )
Valio
Tehnyt
Valio
Valmistus
6t 5min
Vaikeusaste: keskitaso
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta >
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon >

Valmistusaineet

Kakkupohja
munaa
1 1/2  dl sokeria
1  dl vehnäjauhoja
1  dl perunajauhoja Kokeile myös Avaa/sulje
1  tl leivinjauhetta
Kostutus
1  dl Valio maitoa
1  tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
3  dl Valio kuohukermaa
1  rkl sokeria
1  tl vaniljasokeria
1 1/2  dl mansikkahilloa
1  l  (500 g) tuoreita mansikoita
Päälle
8  dl  (400 g) tuoreita mansikoita
Kiille
1 1/2  dl vettä
3/4  dl hyytelösokeria
Pursotus
3  dl Valio kuohukermaa
1  rkl sokeria
1  tl vaniljasokeria
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.

  • Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.

  • Paista 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.

  • Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta.

  • Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta. Sivele pohja mansikkahillolla. .

  • Lohko mansikat päälle. Ripota mansikoille sokeria. Levitä päälle kermavaahtoa. Kokoa toinen kerros ja aseta kansilevy päälle. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla

  • Puolita mansikat ja asettele ne koko kakun päälle vinottain pystyyn kukkamaisesti.

  • Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta sekoittaen. Sivele kiillettä marjoille pullasudilla tai valuta lusikalla.

  • Anna mansikkakakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Pursota mansikkakakun reunat.

MANSIKKAPERHONEN
  • Valmista kuten Mansikkakakku, mutta:

  • * Varaa täyte- ja kuorrutuskermaa 4 dl ja pursotukseen 5dl.

  • * Leikkaa täytetty kakku puoliksi ja ja aseta kaarevat osat vastakkain. Kuorruta kakku kermavaahdolla..

  • * Kokonaisia mansikoita riittää koristeluun 5 dl. Osan mansikoista voit kastaa sulatettuun suklaaseen tai valkosuklaaseen.

  • * Kiillettä ei tarvita. Pursota kakun reunat.

Avaa/sulje Ravintosisältö (184 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
184
kcal / 100g

Proteiini
(g)
2
Hiilihydraatit
(g)
22
Rasvat
(g)
9
Ravintokuitu
(g)
1
Kalsium
(mg)
54
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Mitä muuta söit tänään? Kokeile kalorilaskuria >

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

Kalorilaskuri

3

tähteä viidestä(2 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
1t 30min
Tekeytyminen
4t
Uunissa
35min

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos