Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Manteli-suklaapikkuleivät

Manteli-suklaapikkuleivät ovat gluteenittomia ja laktoosittomia täytepikkuleipiä. Tarjoa Manteli-suklaapikkuleivät kahvipöydässä.

Manteli-suklaapikkuleivät
Manteli-suklaapikkuleivät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohjat

  • 2 (0,6 dl) valkuaista
  • 3 pussia (à 50 g) mantelijauhetta
  • 1 pussi (50 g) kuorittua mantelirouhetta
  • 3¼ dl tomusokeria

Kreemi

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 tl pikakahvijauhetta

Kuorrutus

  • 200 g taloussuklaata

Ohje

  1. Mittaa valkuaiset desilitran mitalla, että saat juuri oikean määrän (munien koko vaihtelee).
  2. Vatkaa valkuaisia hetkisen, että ne alkavat vaahdota vähän. Yhdistä mantelijauhe, -rouhe ja tomusokeri keskenään. Lisää seos valkuaisiin. Sekoita.
  3. Pyörittele seoksesta pieniä pallosia (halkaisija 2 - 2 1/2 cm) pellille leivinpaperille. Jätä ympärille hiukan leviämistilaa.
  4. Paista pikkuleivät 175 asteessa n. 8 min eli kunnes ovat kypsiä ja ovat saaneet hiukan väriä. Jäähdytä.
  5. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa sähkövatkaimella voin joukkoon tomusokeri ja keltuainen. Vatkaa hyvin. Lisää lopuksi pikakahvijauhe murskattuna.
  6. Levitä kreemiä täysin jäähtyneiden pohjien alapuolille siten, että keskellä on hiukan enemmän kreemiä kuin reunoilla. (Jos kreemi on hyvin pehmeää, nosta pikkuleivät tässä vaiheessa hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaakuorrutus on helpompi levittää.)
  7. Sulata suklaa mikrossa alhaisella lämmöllä, sekoita välillä. Levitä veitsen kärjellä kreemin päälle. Nosta leivinpaperille kovettumaan suklaapuoli ylöspäin.

Vinkki

Manteli-suklaapikkuleivät kannattaa pakastaa. Anna niiden pakastua hetki tarjottimella ja siirrä ne sitten rasioihin, laita kerrosten väliin leivinpaperia. Ota sulamaan juuri ennen tarjoilua, ne sulavat hyvin nopeasti

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 481 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 46,4 g
Rasva 28,6 g
Tyydyttynyt rasva 10,2 g
Ravintokuitu 4,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search