Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mantelibrownies

Kun mielesi tekee jotain hyvää, valmista näitä makean suklaisia ja mantelisia brownie-leivoksia.

Mantelibrownies
Mantelibrownies

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g taloussuklaata
  • 100 g (1 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Väliin ja pinnalle

  • 100 g (1,5 dl) kuorittuja manteleita

Tarjoiluun


Ohje

  1. Sulata suklaa mikrossa. Valitse niin tilava kulho, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää Oivariini. Kuumenna ja sekoittele niin että Oivariini rasvakin sulaa. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hiukan.
  2. Lisää munat vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi.
  3. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun, neliskulmaiseen uunivuokaan (20 x 30 cm) tai pyöreään, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 26 cm). Leivinpaperin sijasta voit voidella ja jauhottaa vuoan. Ripota taikinalle puolet mantelirouheesta. Lisää loppu taikina ja sen päälle loput mantelirouheesta.
  4. Paista 175 asteessa n. 20 min. Tummassa vuoassa kakku kypsyy vähän nopeammin.
  5. Tarjoa haaleana vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki

Brownie on sisältä suklaisen pehmeä ja hiukan kostea.

Jos vuokasi on liian iso, pienennä se näin: laita vuoan toiseen päähän rypistettyä alumiinifoliota tarvittava määrä. Laita vuokaan leivinpaperi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 360 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 37,9 g
Rasva 19,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,5 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search