Siirry sisältöön
Mantelikala

Mantelikala

Mantelikala valmistetaan tavallisesti seistä, mutta kokeilepas vaihteeksi vaikka nieriää.

Mantelikala

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg pakastekalaa tai esim. nieriää
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Liemi

  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 1 dl mantelilastuja

Ohje

  1. Laita kala voideltuun uunivuokaan. Voit leikata halutessasi annospaloiksi. Mausta.
  2. Yhdistä liemen aineet keskenään ja kaada vuokaan.
  3. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa mantelilastut vuokaan kalan pinnalle. Nosta uunista kun lastut ovat saaneet kauniin värin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal
Proteiini 14,9 g
Hiilihydraatti 1,7 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search