Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marenki-rahkakakku

Valmiiksi maustetuilla rahkoilla saat herkullisen ja näyttävän marenkikakun - helposti! Voit tarjota kakun sellaisenaan tai vaihtoehtoisten kastikkeiden kanssa.

Marenki-rahkakakku
Marenki-rahkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g keksejä, esim. suklaa- ja/tai kaurakeksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä, Maizena

Ohje

  1. Murenna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin. Painele keksiseos napakaksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
  3. Levitä rahka tasaisesti keksipohjalle. Esipaista uunin ala-/keskitasolla 200 asteessa 15 min.
  4. Ota esipaistettu kakku uunista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 15 min. Nosta samalla uunin lämpötila 220 asteeseen.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Siivilöi joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
  6. Levitä marenki rahkan päälle keksireunaa myöden. Jatka kypsentämistä vielä 6 - 7 min, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
  7. Jos marenkia on tarttunut vuoan reunoihin, irrota se varovasti veitsellä.
  8. Tarjoa jääkaappikylmänä, mielellään saman päivän aikana.
  9. Kakun kanssa voit halutessasi tarjota Kahvisiirappia.

Kahvisiirappi

  1. Sekoita 1/2 tl pikakahvijauhetta ja 1 tl kuumaa vettä. Lisää joukkoon 1/4 dl siirappia.
  2. Valuta kahvisiirappia tiramisukakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Karpalokastike luumu-kanelikakulle

  1. Sulata 200 g kotimaisia pakastekarpaloita. Lisää joukkoon 1/2 - 3/4 dl sokeria ja 1/4 dl vettä. (Tarkista makeus, käytä sokeria makusi mukaan.) Soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi halutessasi. Tarjoa luumu-kanelirahkasta valmistetun kakun kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 199 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 27,7 g
Rasva 8,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search