Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marjakerroskakku

Mehevän kostean valkosuklaapohjan päällä on kaksi moussekerrosta. Marjamousse antaa maun ja raikkauden, vanilja täydentää kokonaisuuden. Voit tehdä kakun halutessasi vain toisella moussella.

Marjakerroskakku
Marjakerroskakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Mansikka-herukkamousse

Vaniljamousse

Koristeeksi

  • 0 kg punaherukoita
  • 0 kg mansikoita

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa rengas- tai irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) reunat 15 cm korkealla leivinpaperisuikaleella.
  2. Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa keskiteholla. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja kuivat aineet vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 18 min.
  5. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Soseuta mansikat (ja/tai punaherukat). Lisää niiden joukkoon crème fraiche ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos marjasoseen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada mousse jäähtyneen pohjan päälle. Laita kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään.
  6. Kun marjamousse on pinnasta hyytynyt, valmista vaniljamousse. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kuumenna vaniljasokerilla maustettu vesi kiehuvaksi. Sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos vaniljarahkan joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada vaniljamousse varovasti marjamoussen päälle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 t:ksi.
  7. Koristele kakun pinta tuoreilla marjoilla. Halutessasi voit painaa kakun reunoille valkosuklaalastuja (ks. niiden valmistaminen alta).

Vinkki

Valkosuklaalastut: Sulata valkosuklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula leivinpaperin päälle, levitä ohueksi levyksi lusikan pesällä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Revi levystä haluamasi muotoisia ja kokoisia lastuja.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 261 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 24 g
Rasva 15,9 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaherukoita
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search