Siirry sisältöön
Marjapiirakka-juustokakku

Marjapiirakka-juustokakku

Juustokakulla päällystetty marjapiirakka on ihastuttava leivonnainen kevät- ja kesäjuhliin. Kakussa erilaiset rakenteet ja maut sulautuvat yhteen herkulliseksi kokonaisuudeksi: rapean mantelinen pohja, mehevän marjainen täyte ja täyteläinen juustokakku eivät jätä ketään kylmäksi. Voit käyttää kakussa lempimarjojasi, joko tuoreina tai jäisinä.

Marjapiirakka-juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Marjapiirakka

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl mantelijauhetta
  • 2½ rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 8 dl (400 g) kauden marjoja, esim. mustaherukkaa ja vadelmaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeria

Juustokakku

  • 3 liivatelehteä
  • 2 valkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 sitruuna

Koristeluun

  • 0 kg
    karamelleja, polka gris

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokerit kulhossa. Lisää joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Nypi ainekset. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Painele taikinan päälle leivinpaperi, se auttaa taikinaa pysymään muodossaan esipaistamisen aikana. Esipaista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 10 min.
  2. Ota leivinpaperi pois vuoasta. Kaada vuokaan perunajauhoissa ja sokerissa pyöritellyt marjat. Paista vielä n. 20 min. Anna piirakan jäähtyä vuoassa.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää joukkoon sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto.
  4. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta ohuelti puolen sitruunan pintakuori. Sekoita se tuorejuuston joukkoon. Purista 2 rkl sitruunahenua. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon.
  5. Nostele valkuaisvaahto ja kermavaahto tuorejuustoseokseen. Levitä jäähtyneen marjapiirakan päälle. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 t.
  6. Koristele rouhituilla polka gris -karamelleilla tai tuoreilla marjoilla.

Vinkki

Voit käyttää piirakassa mitä tahansa marjoja. Jos marjat ovat erityisen kosteita, perunajauhojen määrää voi hiukan lisätä.

Voit korvata halutessasi itse tehdyn piiraspohjan kaupan valmiilla murotaikinalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 259 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 21,8 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • karamelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search