Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mehevä suklaakerroskakku

Buttercake on tyypillinen amerikkalainen kakku. Kakun mehevyyden takaa täyteläinen taikina.

Mehevä suklaakerroskakku
Mehevä suklaakerroskakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 175 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 6 keltuaista
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Vuoan voiteluun

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Suklaakuorrute

  • 200 g taloussuklaata kuutioina
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl tomusokeria

Koristeeksi

  • 0 kg tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneessa tai käsivatkaimella vaahdoksi.
  2. Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon samalla koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää varovasti sekoittaen massaan.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon maito.
  5. Voitele halkaisijaltaan n. 23 cm pyöreä kakkuvuoka.
  6. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla 180 asteessa n 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Paistamisen puolessavälissä voit peittää kakun leivinpaperilla, jolloin se ei tummu liikaa.
  7. Anna kakun vetäytyä vuoassa n. 10 min. ennen sen kumoamista.

Suklaakuorrute

  1. Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa. Ota kulho pois jäähtymään kun suklaa on sulanut.
  2. Vaahdota voi ja sokeri yleiskoneella tai käsivatkaimella. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos voi-sokerivaahroon voimakkaasti vatkaten, kunnes se on tasaisen pehmeää.
  3. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku keskeltä kahteen osaan. Täytä n. 1 dl:lla kuorrutetta.
  4. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle kauttaaltaan.
  5. Koristele mansikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 421 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 44,6 g
Rasva 24,8 g
Tyydyttynyt rasva 13,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • tuoreita mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search