Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Muikku-pekonisukkulat

Muikku-pekonisukkulat kätkevät maukkaan ruiskuorten sisälle mehevän savumuikkutäytteen. Voit valmistaa muikku-pekonisukkulat myös tuoreista, itsesavustetuista muikuista.

Muikku-pekonisukkulat
Muikku-pekonisukkulat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 4 dl vettä
  • 1½ tl suolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 3 dl kokonaisia, esikeitettyjä ohrasuurimoita
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 (300 g) purjo
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 2 prk (à n. 200/150 g) savumuikkuja öljyssä

Voiteluun

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Valmista ensin täyte: Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen suolalla maustetussa vedessä mukaan.
  2. Paista suikaloitu pekoni keskilämmöllä. Paista hienonnettu purjo pekonin rasvassa. Sekoita täytteen aineet muikkuja lukuunottamatta. Tarkista suola.
  3. Valuta muikuista öljy.
  4. Valmista taikina: Sekoita veteen suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot ja voisula käsin.
  5. Jaa taikina 30 osaan. Taputtele palat jauhoissa kakkaroiksi. Peitä kelmulla. Kauli ympyröiksi 3 - 4 kakkaraa kerrallaan, etteivät kuivu.
  6. Pane 1 - 2 muikkua ympyrän keskelle. Lisää kalan päälle n. 2 rkl täytettä. Nosta reunat keskelle ja nipistele leivonnaiset kiinni. Käännä taikinaa päistä hieman keskelle, että leivonnaisesta muodostuu pakettimainen ja kärjet eivät jää aivan teräviksi.
  7. Käännä saumapuoli alaspäin ja laita leivonnaiset pellille, jossa ei ole leivinpaperia
  8. Paista 275 asteessa n. 17 min.
  9. Voitele kypsät sukkulat sulatetulla voilla. Laita vuokaan. Levitä päälle leivinpaperi ja pari keittiöpyyhettä (+ patalappuja). Anna hautua pehmeiksi

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 192 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 23,1 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 3,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search