Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Muna-riisihyrrät

Tuorejuusto sopii myös leivonnaisten taikinaan. Muna-riisihyrrien kuoressa maistuu kevyt ruohosipuli tuorejuusto.

Muna-riisihyrrät
Muna-riisihyrrät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 4 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl viherpippuria
  • 1 ruukku ruohosipulia

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi. Sekoita siihen käsin vehnäjauho-leivinjauheseos. Painele taikina litteäksi levyksi tuorekelmun sisään. Anna taikinan vetäytyä vähintään 30 min ennen käyttöä jääkaapissa
  2. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kylmällä vedellä, valuta ja anna jäähtyä. Hienonna munat. Hienonna viherpippurit morttelissa. Hienonna ruohosipuli. Yhdistä aineet.
  3. Jaa taikina 2 osaan. Kauli kummastakin n. 30 x 30 cm levy. Jaa levy kahteen osaan. Levitä täyte, jätä yläreunoista 2 cm ilman täytettä. Rullaa pitkältä sivulta kuten kääretorttu. Nipistele reunat hyvin kiinni.. Leivo rullat hieman hieman pidemmiksi (rullan halkaisija 3 cm).
  4. Pidä tankoja viileässä kunnes ne jähmettyvät hieman, jolloin paloittelu on helpompaa. Leikkaa 2 cm:n paloja. Nosta uunipellille leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Voitele palat munalla
  5. Paista 200 asteessa n. 20 min.
  6. Tarjoa kahvipöydässä, alkujuoman kanssa tai keittojen lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 332 kcal
Proteiini 8,3 g
Hiilihydraatti 27 g
Rasva 21,1 g
Tyydyttynyt rasva 11,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search