Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Munakoisopihvit

Munakoiso on rakenteeltaan lihaisen täyteläinen ja siksi sopiikin hyvin grillattavaksi. Nämä pihvit ovat mainio vaihtoehto kasvissyöjälle, mutta katoavat myös muiden suihin.

Munakoisopihvit
Munakoisopihvit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pinnalle

  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa pesty munakoiso 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille. Ripottele pinnalle suolaa. Anna suolautua hetki.
  2. Pyyhi viipaleiden pinnalle noussut neste talouspaperilla. Pirskota päälle öljy.
  3. Leikkaa sulatejuusto (munakoisoviipaleiden lukumäärän mukaan) viipaleiksi. Aseta ne munakoisojen päälle.
  4. Paista uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 12 min tai kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
  5. Laita päälle ennen tarjoilua runsaasti hienonnettua persiljaa.
  6. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin, grillipihvin tai kalan kanssa.

Vinkki

Jos munakoison maussa on kitkeryyttä, sitä voi poistaa suolakäsittelyllä. Lisää tällöin pintaan ripaus suolaa mausteeksi. Miedonmakuisia munakoisoja ei tarvitse "itkettää".

Voit myös valmistaa ruoan grilliparilalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 1,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search