Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Munaton raparperi-rahkapiirakka

Maukas pullapohjainen raparperipiirakka valmistuu mainiosti myös ilman kananmunaa. Appelsiini ja raparperi ovat mitä mainioin makupari.

Munaton raparperi-rahkapiirakka
Munaton raparperi-rahkapiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

Päälle

  • 600-700 g raparperipaloja
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • ½ dl sokeria

Ohje

  1. Lämmitä maito ja kardemumma kädenlämpöiseksi/haaleaksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita kunnes liuennut.
  2. Lisää sokeri, suola ja 1 tl raastettua sitruunan kuorta (säästä loppuraaste, jos sitä jää yli). Alusta jauhot joukkoon ja lopuksi huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
  3. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipannulle - myös reunoille. Kohota lämpimässä liinan alla 30 min.
  4. Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä muutama min, jos palat paksumpia, keitä 5 min. Nosta sivuun.
  5. Yhdistä rahka ja sokeri. Levitä taikinan päälle . Jos taikina on valunut reunoilta, painele sitä takaisin ylös. Lusikoi päälle raparperit (käytä irtoliemi muuhun leivontaan tai ruoanlaittoon).
  6. Paista piirakka uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min tai kunnes se on kypsä. Ripottele päälle mahdollinen jäljelle jäänyt kuoriraaste.

Vinkki

Jos haluat oikaista valmistuksessa, voit kohottaa taikinan vain kerran eli suoraan pellillä taputeltuna. Rakenteessa on pieni ero, mutta ei merkittävä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 32,6 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search