Siirry sisältöön
Mustikkamurupiirakka

Mustikkamurupiirakka

Mustikkamurupiirakka koostuu rapean maukkaasta murupinnasta ja sen alla olevasta mehevän mustikkaisesta kakkukerroksesta. Piirakan voi tehdä sekä tuoreista mustikoista että pakastemustikoista. Herkuttele vaniljakastikkeen kera!

Mustikkamurupiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 4 dl (240 g) mustikoita

Muruseos

  • 1 dl cashewpähkinöitä, tai kuorellisia manteleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Tarjoiluun


Ohje

Muruseos

  1. Aloita muruseoksen valmistuksesta.
  2. Hienonna cashewpähkinät tai mantelit rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa.
  3. Paahda rouhe (tai kaura-ruishiutaleet) vaaleanruskeiksi kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä kulhoon.
  4. Lisää sokerit, vehnäjauhot ja Oivariini. Nypi seos tasaiseksi.

Taikina

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä Oivariini ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
  3. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe seoksena taikinaan. Lisää rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (sisämitta n. 30 x 23 cm).
  5. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Jos käytät jäisiä pakastemustikoita, kypsennysaika on n. 47 min.
  7. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kanssa sellaisenaan tai kevyesti vaahdotettuna.

Vinkki

Piirakka kypsyy parhaiten pinnoitetussa vuoassa. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kastele leivinpaperi ensin ja rypistä taipuisaksi. Näin tehden paperi asettuu helpommin vuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 295 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 34,3 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search