Siirry sisältöön
Nopea makaronivuoka

Nopea makaronivuoka

Makaronilaatikko on monien herkkuruokaa. Sen valmistaminen arkena on kuitenkin aikaa vievää. Tällä ohjeella valmistat herkullisen ja hiukan erilaisen makaronivuoan nopeammin.

Nopea makaronivuoka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita pekoniviipaleet suureen uunivuokaan. Paahda uunin yläosassa n. 8 min.
  2. Kiehauta suuressa kattilassa vettä, mausta suolalla. Poista kukka- ja parsakaalista kova kanta. Leikkaa kukinnot isoiksi lohkoiksi. Lisää kiehuvaan veteen makaroni ja kaalit.
  3. Keitä kannen alla, kunnes makaroni on lähes kypsää.
  4. Ota pekonit pois uunista ja hienonna veitsellä.
  5. Valuta makaronit ja kaalit, ota keitinvettä talteen n. 3 dl. Kaada makaronit ja kaalit uunivuokaan, jossa paahdoit pekonit. Vuokaa ei tarvitse pestä välillä. Soseuta kaaleja tarvittaessa hiukan.
  6. Lisää hienonnettu pekoni, Koskenlaskija ja hiukan keitinvettä. Sekoita.
  7. Gratinoi uunin yläosassa vielä n. 8 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 18,5 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search