Siirry sisältöön
Oliivileipä eli Pane di olive

Oliivileipä eli Pane di olive

Maukkaan italialaisen leivän tekemiseen kannattaa käyttää laadukkaita kalamata-oliiveja.

Oliivileipä eli Pane di olive

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 1½ tl suolaa
  • ¾ dl hunajaa
  • 1 dl (75 g) kivettömiä kalamata-oliiveja viipaleina
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja hunaja. Lisää viipaloidut oliivit. Alusta jauhot joukkoon ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, eli n. 45 min.
  3. Sekoita taikina kulhossa tasaiseksi ja kaada kahteen voideltuun leipä- tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Anna kohota hyvin.
  4. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Paista 200 asteessa 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 39,8 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search