Siirry sisältöön
Omenahyve

Omenahyve

Omenahyve kätkee makean marengin alle mehevän omenatäytteen ja kauraisen piirakkapohjan. Tätä herkkua kelpaa tarjota syksyn juhlissa.

Omenahyve

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelijauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4-6  (600 g) kotimaista omenaa (hapanta)
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 5 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1 rkl perunajauhoja

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina voidellun irtopohjavuoan (Ø 23cm) tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Painele päälle leivinpaperi tiiviisti, jotta reunat pysyvät ylhäällä paistamisen aikana. Voit myös käyttää paistoherneitä. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min, kunnes pohja on kypsä.
  3. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi.
  4. Sulata paistinpannussa voi ja fariinisokeri. Lisää omenakuutiot pannuun ja kuullota hetki.
  5. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsen hamarapuolella. Lisää siemenet ja tanko pannulle.
  6. Lisää omenamehu (säästä 1/2 dl suurustamista varten) ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja omenat ovat lähes kypsiä. Poista vaniljatanko.
  7. Sekoita perunajauhot loppuun omenamehuun. Kaada ohuena nauhana pannulle. Anna kuplahtaa. Nosta pannu pois liedeltä. Vältä sekoittamista.
  8. Vatkaa valkuaiset marengiksi. Lisää sokeri vähin erin vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita.
  9. Levitä omenapaistos kypsän pohjan päälle. Pursota ja levitä lusikalla marenki pinnalle. Polta pintaa kaasupolttimella tai uunissa 225 asteessa n. 10 min, kunnes kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 181 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 23,6 g
Rasva 8 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search