Koekeittiö
Omenapiirakka

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

4  dl Valio Eila® Laktoositon piimää
4  dl sokeria
1 1/2  dl Valio Oivariini® juoksevaa
6 1/2  dl vehnäjauhoja
1  rkl leivinjauhetta
n.1 1/2 l omenakuutioita tai -viipaleita
kanelia
sokeria

Tarjoiluun

Aloita piirakan valmistaminen esikypsentämällä omenakuutioita tai -viipaleita mikrossa täysteholla, kunnes ne pehmenevät hiukan, 4 - 5 min. Mausta omenat sokerilla ja kanelilla. Käytä sokeria omenien happamuuden mukaan.
Sekoita piimä, sokeri, Oivariini, jauhot ja leivinjauhe.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Ripottele omenapalat taikinan päälle.
Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Sihtaa halutessasi jäähtyneelle omenapiirakalle hiukan tomusokeria.
Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen kera.
  • Käyttäjien kommentit (29)

  • Nimetön
    | 6.8.2012 kello 18:11
    Ilmoita asiaton viesti

    ihanan maukasta ja hyväää kannattaa kokeilla

  • Eija1
    | 26.8.2012 kello 18:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Tosi hyvää, seuraavan kerran mustikoilla! :))

  • Nimetön
    | 30.8.2012 kello 14:03
    Ilmoita asiaton viesti

    Kesän parasta herkkua

  • Nimetön
    | 2.9.2012 kello 18:24
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihanaa <3 Helppotekoista ja vastustamattoman herkullista!

  • Nimetön
    | 10.9.2012 kello 10:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Piirakka oli pettymys! Pohja jää taikinamaiseksi.

  • Nimetön
    | 10.9.2012 kello 20:02
    Ilmoita asiaton viesti

    En ole mikään jauhopeukalo etsin helppoa omenapiirakan ohjetta ja tällä onnistui vielä loistavasti! Suosittelen.

  • Nimetön
    | 11.9.2012 kello 14:15
    Ilmoita asiaton viesti

    Omenapiiras

  • Nimetön
    | 11.9.2012 kello 19:15
    Ilmoita asiaton viesti

    Ohje ok. mut laittaisin pohjaan vähemmän sokeria, tuli liikaa esille ja peitti omenan oman maun.

  • Nimetön
    | 12.9.2012 kello 11:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein kaksinkertaisena ja lopputulos oli mehevä, paksu ja hyvä piirakka :)

  • Nimetön
    | 16.9.2012 kello 14:48
    Ilmoita asiaton viesti

    Kokeilin puolukoilla ja siitä tuli tosi hyvä , suosittelen. t liisu

  • Nimetön
    | 19.9.2012 kello 8:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Tästä tuli ihanaa. Korvasin piimän tuorejuustolla ja ruokakermalla. Vehnäjauhoja en laittanut vaan puoleksi spelttiä ja puoleksi hiivaleipäjauhoa, leivinjauhetta vähän reilummin. Kanelin jätin pois ja makeutta tuli kotimaisesta hunajasta. Tosi hyvää. Kiitos taas kerran ihanasta ohjeesta. terv mimmi

  • Nimetön
    | 23.9.2012 kello 16:23
    Ilmoita asiaton viesti

    pohjaa voisi paistaa ennen täytteen laittoa 200 { 7min

  • Nimetön
    | 24.9.2012 kello 17:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Liian makea pohja. Sokeria vähemmän.
    Enkä kyllä muutenkaan tykännyt.

  • Nimetön
    | 30.9.2012 kello 20:30
    Ilmoita asiaton viesti

    Helppo ja nopea tehdä, mutta turhan makea taikina. Onnistuisikohan sokerin vähentäminen? Jos ei tummuisi paistaessa sitten niin helposti...

  • Nimetön
    | 10.10.2012 kello 18:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä ja helppo,sokeria vähensin desin verran ja silti maukasta!

  • Nimetön
    | 13.10.2012 kello 17:18
    Ilmoita asiaton viesti

    ihanan mehevä ja paksu omena piirakka. nyt kokeilen marjoilla toivon onnistuvani yhtä hyvin.

  • Nimetön
    | 13.10.2012 kello 19:13
    Ilmoita asiaton viesti

    marjat omenat mitä tahansa ei pohja ole makea desi sokrua pois tai happamia marjoja omenaa niin hyvää tulee ei tarvi kokki kolmonen olla

  • Nimetön
    | 20.8.2013 kello 18:24
    Ilmoita asiaton viesti

    Ei onnistunu ainakaa mulla jäi aika taikinamaises pohja ja tuon mukaa tein sit makuu ois enemmä saanu olla eli seuraavas sit koklaan enemmä kanelii jne...jospa se sitte

  • Nimetön
    | 24.8.2013 kello 17:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvä piirakka.Paistoin pohjaa 10min,ennen täytteen laittamista.Sokeria käytin vajaan 3dl ja jauhoja korvasin kookosjauheella ja speltillä.

  • Nimetön
    | 1.9.2013 kello 9:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Oikein hyvä piirakka. Pohjaan voi kyllä laittaa pikkuisen vähemmän sokeria, myös kardemumma sopi pohjaan erinomaisesti.

  • Nimetön
    | 4.9.2013 kello 19:57
    Ilmoita asiaton viesti

    Helppoa kun hakee niin tätä saa=( Piirakka taikinamainen,vaikka paistoin kauemmin kuin ohjeessa oli.En voi kehua,taitaa men koirille!

  • Valio Koekeittiö
    | 6.9.2013 kello 14:37
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Harmi kuulla, että kaikilla piirakka ei ole onnistunut. Kokeilin ohjeen uudestaan Koekeittiöllä ja piirakasta tuli sekä maultaan että rakenteeltaan onnistunut. Taikina kypsyi ongelmitta ja pirakkapohja oli mehevä sekä kuohkea.

    Sokerin määrää voi halutessaan vähentää, mutta tällöin piirakasta tulee hiukan ohuempi ja rakenne muuttuu.

    Piirakan paistoaika on ohjeellinen ja se riippuu uunin lämpötilasta. Kypsymistä kannattaa tarkkailla paiston aikana.

  • Nimetön
    | 12.9.2013 kello 12:59
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei, kysymys koekeittiölle!

    Aion kokeilla tätä huomenna isolle porukalle, mutta yksi kysymys ensin....Sokerimäärä tämänkaltaisissa peltipiirakoissa on usein todellakin melko suuri ja se hieman tökkii, jos ei satu olemaan niin äklömakean ystävä. Voisitteko vinkata, miten rakenteesta saisi kuohkean, piirakasta paksun ym., vaikka sokerimäärää pienentäisi? Enemmän munia/valkuaista/nestettä&jauhoa...? Onko tuohon jokin nyrkkisääntö?
    Kiitos!

  • Valio Koekeittiö
    | 13.9.2013 kello 10:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Sokerin tehtävä tämänkaltaisessa kuohkeassa piirakkapohjassa on sekä makeuttaa piirakkaa, että ylläpitää rakenteeseen muodostuva kuohkeus. Sokerin vähentäminen siis tekee pohjasta tiiviimmän ja muiden ainesten lisääminen heikentää piirakan rakennetta sekä makua.

    Hiukan vähemmän sokeria sisältävä, kuohkea piirakkapohja on esim. ao. raparperipiirakassa. Kaksinkertaistamalla ohjeen se riittää normaalikokoiselle uunipellille. Raparperihillokkeen voi korvata kuutioiduilla tai viipaloiduilla omenoilla tämän ohjeen (Omenapiirakka) tavoin.

    http://www.valio.fi/reseptit/raparperipiirakka/

  • Nimetön
    | 14.9.2013 kello 13:48
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihan ok, mutta parempiakin ohjeita on olemassa. Pohja jäi taikinamaiseksi, vaikka paistoin 35 min.

  • Nimetön
    | 8.10.2013 kello 15:17
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein juuri puolikkaan annoksen. Sokerimäärä rasvan kanssa tietty paljon, mutta sokerista voi pihistää puoli desiä, jos käyttää omenan kanssa rusinoita. Piimän tilalle voi laittaa jugurttia, creme fraichea, hapanta kermaa vaikka desi ja desi maitoa jne.
    Nimimerkki: Kello viiden teelle

  • Nimetön
    | 17.10.2013 kello 10:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Halusin kokeilla omenapiirakan vanhan sijaan uudella reseptillä. Ohjeessa mielestäni sokeria liikaa. Piirakan pohja paloi, vaikka paistoin leivinpaperin päällä isolla uunipellillä. Tein kaikki ohjeen mukaisesti, mutta lopputulos oli täysin epäonnistunut. Ei enää koskaan tällä reseptillä. Täysi pettymys.

  • Nimetön
    | 23.10.2013 kello 16:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Sain tällaisen piimäpiirakan ohjeen jo 60-luvulla tädiltäni. Siinä piimää 4,5 dl ja sokeria 1,5 dl, soodaa 1,5 tl ja jauhoja 6,5 dl, vaniljasokeria.

  • Nimetön
    | 15.1.2014 kello 18:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Nimetön:. Pohja jäi taikinamaiseksi, vaikka paistoin 35 min.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten