Siirry sisältöön
Päärynä-kinuskijuustokakku

Päärynä-kinuskijuustokakku

Juustokakku on herkullinen tarjottava juhliin tai kahvin kanssa. Maustetuilla tuorejuustoilla saat helposti vaihtelua leivonnaisiin.

Päärynä-kinuskijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 kypsä päärynä
  • 3 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 3 isoa kananmunaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Koristeluun

  • 1 kypsä päärynä

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen.
  3. Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle.
  4. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, kerma, munat ja tärkkelys. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista juustokakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 - 60 min, kunnes se on kypsä. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jotta pinta ei ruskistu liikaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli.
  6. Pese päärynä hyvin. Viipaloi ohuiksi lastuiksi. Paahda uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min. Anna lastujen jäähtyä uunin jälkilämmössä. Koristele kakku päärynälastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 20,7 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search