Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.33
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 kypsä päärynä
-
3 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 prk (2,5 dl)
Valio kinuskikermaaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
- 3 isoa kananmunaa
- 2 rkl maissitärkkelystä
Koristeluun
- 1 kypsä päärynä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen.
- Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle.
- Yhdistä kulhossa tuorejuusto, kerma, munat ja tärkkelys. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.
- Paista juustokakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 - 60 min, kunnes se on kypsä. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jotta pinta ei ruskistu liikaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli.
- Pese päärynä hyvin. Viipaloi ohuiksi lastuiksi. Paahda uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min. Anna lastujen jäähtyä uunin jälkilämmössä. Koristele kakku päärynälastuilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
255 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatti
20,7 g
Rasva
16,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa