Siirry sisältöön
Pähkinäfudge

Pähkinäfudge

Erilaiset itse tehdyt makeiset maistuvat talviaikaan, kun herkkuhammasta kolottaa. Tämä lohkeavan pähkinäinen herkku vie kielen mennessään. Pähkinäfudge on myös mainio ruokalahja ystäville tai naapureille.

Pähkinäfudge

Ainesosat

makeista

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl siirappia
  • 2 rkl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
  • ½ tl väkiviinaetikkaa
  • 50 g (0,75 dl) hasselpähkinää
  • 50 g (0,75 dl) manteleita
  • 2 rkl kuivattuja karpaloita

Ohje

  1. Sekoita vispikerma, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe kattilassa. Kiehauta.
  2. Lisää etikka.
  3. Keitä miedolla lämmöllä, ilman kantta, silloin tällöin sekoittaen 25 - 35 min, kunnes seos alkaa saostua. Käsittele keittämisen aikana pähkinät ja mantelit.
  4. Puolita mantelit ja hasselpähkinät. Paahda ne kuivalla, puhtaalla pannulla. Paahtuessaan hasselpähkinöistä irtoaa kuoria. Ne kannattaa poistaa.
  5. Kun toffeeseos alkaa saostua, tipauta seosta n. 1/2 tl kylmään veteen. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on seos valmista
  6. Kaada seos kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimella, kun se on vielä lämmintä ja notkeaa.
  7. Lisää hasselpähkinät ja mantelit (ja karpalot). Sekoita.
  8. Kaada seos leivinpaperin päälle n. 20 x 20 kokoiseksi levyksi. Levitä tasaiseksi. Anna kovettua. Voit nopeuttaa jähmettymistä jääkaapissa.
  9. Leikkaa täysin jäähtyneenä paloiksi tai tangoiksi. Huom. makeinen on toffeemaista valmistuspäivänä, mutta muuttuu lohkeavammaksi säilytyksen aikana.
  10. Halutessasi kääri makeiset esim. sellofaaniin tai muotoile tikkareiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 382 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 37,7 g
Rasva 23,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search