Siirry sisältöön
Pähkinätäytteiset tattariletut

Pähkinätäytteiset tattariletut

Pähkinätäytteiset pikkuletut yhdistävät kotoista suomalaista lettukulttuuria ja lähi-idän baklavatyyppisten jälkiruokien makumaailmaa.

Pähkinätäytteiset tattariletut

Ainesosat

pikkulettua

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio Luomu™ maitoa
    Valio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
    Valio Luomu™ kevytmaito 1 l
  • 2 luomu kananmunaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 tl tummaa siirappia tai ruokosokerisiirappia
  • ¼ tl suolaa
  • 30 g
    Valio Luomu™ voita sulatettuna
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Pähkinätäyte ja jogurtti

  • 100 g (1,5 dl) hasselpähkinöitä
  • 100 g (1,5 dl) kuorittuja manteleita
  • 30 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 4 rkl tummaa siirappia tai ruokosokerisiirappia
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • ripaus suolaa
  • 3-4 dl
    Valio turkkilaista luomujogurttia
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
    Valio Luomu™ turkkilainen jogurtti 400 g

Paistamiseen

  • 0 kg
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Pinnalle

  • ½ dl tummaa siirappia tai ruokosokerisiirappia

Ohje

  1. Yhdistä lettutaikinan ainekset kulhossa. Anna taikinan tekeytyä täytteen valmistamisen ajan.
  2. Paista taikinasta ohuita lettuja voissa pikkulettupannulla.
  3. Nosta lettujen päälle n. 1/2 rkl jogurttia ja 1/2 rkl pähkinätäytettä. Taita letut puolikuun muotoon.
  4. Valuta lettuannoksen (2 - 3 täytettyä lettua) päälle hieman siirappia. Tarjoa jälkiruokana.

Täyte

  1. Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Poista hasselpähkinöistä irtoavat kuoret.
  2. Laita pähkinät, mantelit, huoneenlämpöinen voi, siirappi, kaneli ja suola tehosekoittimeen. Käytä konetta, kunnes seos on tahnamaista.

Vinkki

Kokeile tattarijauhojen sijaan ohrajauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 18,1 g
Rasva 14,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • Valio Luomu™ voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search