Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paprikapiirakka

Punaisena hehkuva paprikapiirakka ihastuttaa herkullisella maullaan ja väriloistollaan.

Paprikapiirakka
Paprikapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ rkl vettä
  • 1½ rkl tomaattipyreetä

Täyte

  • 3 (n. 600 g) punaista paprikaa
  • 200 g punasipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1½ rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 prk (250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä chili
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi chili on lempeän tulinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250g chili laktoositon

Ohje

Pohja

  1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää Oivariini, vesi ja tomaattipyree. Vaivaa tasaiseksi
  2. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille
  3. Esipaista piirakkapohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 min. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte

  1. Leikkaa paprikat n. 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Viipaloi halkaistut sipulit.
  2. Kuumenna Oivariini isolla paistinpannulla. Lisää paprika ja sipulit. Kuullota, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää hunaja ja etikka. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Älä ruskista. Nosta pannu liedeltä.
  4. Levitä Koskenlaskija esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää paprika-sipuliseos.
  5. Jatka kypsentämistä vielä 15 - 20 min.
  6. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 159 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 14,1 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search