Siirry sisältöön
Parhaat mokkaruudut

Parhaat mokkaruudut

Tällä ohjeella valmistat uunipellillisen todella muhkeita ja mehevän suklaisia mokkaruutuja, joissa mokkaruutujen parasta osaa, eli kuorrutusta, on reilusti. Mokkaruudut ovat voittamaton kahvipöydän, myyjäisten ja lastenjuhlien herkku.

Parhaat mokkaruudut

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 kananmunaa
  • 6 dl sokeria
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1½ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 300 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Kuorrutus

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,9 dl vahvaa kahvia
  • 5 rkl kaakaojauhetta
  • 450 g (9 dl) tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi.
  3. Sekoita kuivat aineet, voi ja maito muna-sokerivaahtoon vuorotellen kevyesti nostellen. Älä vatkaa turhaan.
  4. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
  5. Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki. Kaada kakkulevyn päälle keskeltä aloittaen. Säästä halutessasi n. 1/2 dl kuorrutusta koristeraitoihin.
  6. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa peitettynä. Valuta loppu kuorrutus kuorrutuksen pinnalle raidoiksi. Jos kuorrutus on ehtinyt jähmettyä, lämmitä sitä hiukan. Leikkaa mokkaruudut annospaloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 377 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 54 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search