Siirry sisältöön
Parsarisotto

Parsarisotto

Tuoreesta parsasta saat hienostuneen maun risotolle. Makua täydentävät valkoviinin hapokkuus ja sitruunankuoren kirpeys. Tämä herkullinen risotto viimeistellään crème fraîchella ja laadukkaalla juustolla.

Parsarisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 nippu (450 g) tuoretta parsaa
  • 3 rkl (45 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2-3  (150 g) salottisipulia
  • 4 dl risottoriisiä
  • 9 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua rosépippuria
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta
  • ½-1 prk (à 150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Tarjoiluun

  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 0 kg sitruunamehua

Ohje

  1. Esikäsittele parsat: Pese ne huolella. Leikkaa tai napsauta sormin puumainen osa tyvestä pois. Kuori parsa nupun alta latvasta tyven suuntaan esim. perunankuorimisveitsellä. Paloittele tangot 3 - 4 osaan.
  2. Sulata 2 rkl voita kattilassa.
  3. Laita parsat kuullottumaan kattilaan keskilämmölle. Sekoittele välillä.
  4. Hienonna sipulit. Lisää kattilaan. Anna kuullottua. Ota parsa-sipuliseos pois kattilasta.
  5. Lisää 1 rkl voita ja riisit, kuullota ne.
  6. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pienissä erissä (yht. n. 9 dl) riisien joukkoon. Lisää vettä sitä mukaa, kun se on imeytynyt riiseihin. Lisää liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min.
  7. Lisää valkoviini ja parsa-sipuliseos. Mausta suolalla ja hienoksi rouhitulla rosépippurilla. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta keltainen pintakuori ja lisää risottoon.
  8. Hauduta kypsäksi. Lisää crème fraîche.
  9. Lisää annoksille hiukan sitruunamehua ja ripota juustoraastetta.

Vinkki

Tarjoa pääruokana (4:lle) tai lisäkkeenä (6:lle) esim. Täytettyjen broilerinfileiden kanssa.

Korvaa valkoviini halutessasi Valio omenatäysmehulla.

Ajoita risoton teko niin, että se valmistuu juuri ennen ruokailua. Näin se on mehevän kosteaa ja sopivaa rakenteeltaan. Kuumana säilytettäessä risotosta tulee liian paksua tai kuivaa. Lisää tarvittaessa siihen hiukan kanalientä tai valkoviiniä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 12,8 g
Rasva 4,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunamehua
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search