Perinteiset lusikkaleivät

Perinteiset lusikkaleivät

053,5
40
b 40
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
437 kcal / 100g
Lusikkaleivät ovat pikkuleipien aatelia. Niitä leivotaan ympäri vuoden erilaisiin juhliin: itsenäisyyspäivän vastaanotolle, joulukahvipöytään, pääsiäisen kunniaksi. Niiden hienostuneen maun salaisuus piilee voissa, joka ensin sulatetaan ja jonka annetaan sitten hiljaa poreillen kiehua aromikkaaksi ja väriltään aavistuksen punertavaksi.

Hyviä hyviä. Olen tehnyt paljon näitä juhliin ja häihin monelle hääparille.

Nimetön 1.12.2012 Kaikki kommentit >
Tehnyt
Marke, Valio Koekeittiö
Valmistus
1h 25min
Vaikeusaste: keskitaso
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.Lue lisää annosmäärien muuttamisesta ›Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Valmistusaineet

200  g Valio voita Kokeile myös Avaa/sulje
1 1/2  dl sokeria
2  tl vaniljasokeria
4 1/2  dl vehnäjauhoja
1  tl soodaa
Väliin
n. 1 dl omenamarmeladia tai vadelmamarmeladia
Pinnalle
hienoa sokeria
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Mittaa voi teräskattilaan. Anna voin sulaa ja kiehahtaa. Sekoita. Keitä voisulaa hyvin alhaisella lämmöllä 10 - 15 min. Sekoita välillä. Voisula ei saa palaa, tarkkaile sen väriä.

  • Kun voisula alkaa punertua / saada hiukan väriä, nosta kattila levyltä.

  • Mittaa sokerit voisulan päälle. Sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi. Yhdistä jauhot ja sooda. Lisää siivilän läpi voi-sokeriseokseen, sekoita.

  • Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein kupera puoli ylöspäin. Paras lusikkamalli on pesältään syvä.

  • Paista uunin keski- / yläosassa 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 - 12 min.

  • Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.

  • Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.

VINKKI
  • * Lusikkaleipiin saadaan herkullinen maku, kun voin annetaan hiljalleen poreilla kattilassa vielä sulamisen jälkeen. Teräskattilassa punertavan värin oikea sävy on helpompi havaita, kuin esim. tummassa teflonkattilassa. Jos voisula pääsee palamaan, se muuttuu maultaan kitkeräksi.

  • * Pikkulusikan koko vaikuttaa siihen, kuinka monta valmista lusikkaleipää ohjeella saadaan.

  • * Lusikkaleivät voi pakastaa. Pakkaa ne kannelliseen rasiaan, laita kerrosten väliin leivinpaperia. Lusikkaleivät sulavat melko nopeasti. Ota ne huoneenlämpöön n. 1 t ennen tarjoilua.

  • *Lusikkaleipien leipomisessa voi käyttää myös Valio Oivariini® rasvaa (rasvapitoisuus 75%). Huomioi kuitenkin, että se on rakenteeltaan hiukan voita pehmeämpää. Siitä tehty taikina on aavistuksen pehmeämpää / murenevampaa kuin voilla tehty taikina.

Avaa/sulje Ravintosisältö (437 kcal/100g)

Reseptin ravintosisältö

Reseptin ravintosisältö

Energia
437
kcal / 100g

Proteiini
(g)
4
Hiilihydraatit
(g)
54
Rasvat
(g)
22
Ravintokuitu
(g)
2
Kalsium
(mg)
15
D-vitamiini
(µg)
0

Ravintosisältö / 100g

Ravintoarvo-graafi

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia.

Energia
kcal / annos

Päivittäinen energiatarpeesi

kcal
Oma annoskokosi

Suositeltava päiväsaanti

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia

x

HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:

  • soodaa

  • hienoa sokeria

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?
Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!

3,5

tähteä viidestä(36 arviota)
Miltä maistui?
x
Valmistusaika
Työaika
1h 15min
Uunissa / pellillinen
10min

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi