Siirry sisältöön
Piparjuurijuustokakku

Piparjuurijuustokakku

Piparjuuren valloittava maku on tämän juustokakun salaisuus. Halutessasi voit tehdä tästä kalaisan tai lihaisan kakun kuorruttamalla kakun mieleisilläsi lisukkeilla.

Piparjuurijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g hapankorppuja
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl kasvislientä

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Bulgarian jogurttia
    Rakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
    Valio Bulgarian jogurtti 200 g
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 tl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl vettä
  • 1½ rkl tomaattipyreetä

Lisäksi koristeluun

  • 5 pisara- tai miniluumutomaatteja
  • 0 kg basilikan lehtiä
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Pohja

  1. Murenna hapankorput monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa esim. kaulimella murskaten.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kasvisliemi (esim. 1 dl vettä + 1 tl liemitiivistettä). Sekoita voi-kasvisliemi hapankorppumuruihin.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele hapankorppuseos pohjalle.

Täyte

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vaahdota vispikerma.
  3. Vatkaa tuorejuusto, jogurtti, piparjuuritahna, sokeri ja suola sähkövatkaimella tasaiseksi.
  4. Kuumenna sitruunamehu-vesiseos esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
  5. Kaada liivateseos tuorejuusto-jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada reilu puolet täytteestä vuokaan.
  6. Sekoita jäljellä olevaan täytteeseen tomaattipyree ja levitä varoen vuoassa olevan täytteen päälle. Tasoita varoen.
  7. Peitä kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 h tai seuraavaan päivään.
  8. Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele lohkotuilla tomaateilla ja basilikan lehdillä. Rouhaise päälle mustapippuria.
  9. Tarjoa juhlapöydässä tai alkuruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 10,2 g
Rasva 17,3 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • basilikan lehtiä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search