Koekeittiö
Pizzapohja
1 uunipellillinen

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Pohja

25  g hiivaa
2  dl vettä
1/2  tl suolaa
1/2  dl Valio Oivariini® juoksevaa
5  dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
Kauli tai taputtele taikina uunipannun kokoiseksi tai 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi.
Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  • Käyttäjien kommentit (17)

  • Nimetön
    | 24.3.2012 kello 13:09
    Ilmoita asiaton viesti

    MMMM HYVÄÄÄÄÄÄÄÄ

  • Nimetön
    | 15.6.2012 kello 13:59
    Ilmoita asiaton viesti

    hyvä tuli!

  • Cappuccino
    | 16.3.2013 kello 21:04
    Ilmoita asiaton viesti

    mmmmmmm pizzaaa

  • Ankipanki
    | 7.4.2013 kello 18:32
    Ilmoita asiaton viesti

    eli jos teen tämän ohjeen mukaan, mutta kuivahiivasta, laitanko sitten puolet kuivahiiva pussista (11-12g/pss) anyone confirm??

  • Nimetön
    | 19.4.2013 kello 19:34
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein kaksinkertaisen annoksen ja laitoin yhden pussin kuivahiivaa. Hyvää tuli!

  • Nimetön
    | 21.4.2013 kello 19:39
    Ilmoita asiaton viesti

    Ainakin juuri äsken käyttämässäni kuivahiivassa sanottiin että yksi pussi (11 g) vastaa 25 g tuorehiivaa.

    Hyvin toimi.

  • Nimetön
    | 8.7.2013 kello 18:06
    Ilmoita asiaton viesti

    Tämä pizzapohja maistui. Itse löysin lisää pizzapohja ohjeita http://pizzapohja.net sivulta.

  • Nimetön
    | 11.7.2013 kello 21:59
    Ilmoita asiaton viesti

    Toimii myös oliiviöljyllä mm hyvää...

  • Nimetön
    | 23.11.2013 kello 13:34
    Ilmoita asiaton viesti

    lisää taikinaan hieman sokeria, NAM

  • Nimetön
    | 3.1.2014 kello 19:28
    Ilmoita asiaton viesti

    -kertokka ny joku, miten kauan ja misä lämpötilasa se pittä paista?

  • Hei!

    Mukavaa, että pizzan tekijöitä on näin monia.

    1 pss kuivahiivaa vastaa 25 g tuorehiivaa, kuten joku olikin jo maininnut.

    Pizza paistetaan kuumassa (250 asteisessa) uunissa mieluiten alalämmöllä, jolloin pohjasta tulee rapea mutta pinta ei pala. Paistamisessa voi käyttää tarkoitukseen kehitettyä pizzakiveä tai uunissa kuumennettua uunipeltiä. Näin lopputulos on mielestäni paras.

    Iloista uutta vuotta!

    - Anna

  • Nimetön
    | 11.1.2014 kello 12:58
    Ilmoita asiaton viesti

    Kaulimiseen suosittelen ehdottamasti karkeita vehnäjauhoja jolloin lopputulos on paras. Nim.merk. Kokemusta on pizzan paistosta jonkin verran kertynyt elämän aikana.

  • Nimetön
    | 15.1.2014 kello 23:43
    Ilmoita asiaton viesti

    Jo nyt tulee nihkeesti tietoa .SIIS: Kuinka kauan siellä 250 asteessa?

  • Valio Koekeittiö
    | 21.1.2014 kello 8:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei,

    pizzan paistoaika riippuu siitä, kuinka paksu pohja on ja mitä pizzan täytteeksi laitetaan. Ohutpohjainen, maltillisesti täytteitä sisältävä pizza paistuu n. 10 - 12 min.

    - Anna

  • Nimetön
    | 23.1.2014 kello 16:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Entä ilman vehnäjauhoja? Miten se sitten saadaan onnistumaan?

  • Nimetön
    | 24.1.2014 kello 15:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Millä gluteenittomilla jauhoilla voi korvata vehnäjauhon/saada ees suht hyvän lopputuloksen?

  • Nimetön
    | 20.2.2014 kello 9:14
    Ilmoita asiaton viesti

    hyvää tuli pizza oli tosi hyvää

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,2
17
Pizzapohja on helppo ja nopea tehdä itse. Hyvä pizzapohja on edellytys pizzan onnistumiselle, täytteet voi valita makunsa mukaan. Katso esimerkkejä täytevaihtoehdoista Koekeittiön "Pizza" reseptistä.
n. 10 min +tekeytyminen 20min.
Vaikeustaso: 

Tämän reseptin seuraksi

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten