Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Porkkana-juustosämpylät

Porkkana-juustosämpylät sopivat yli 1-vuotiaalle lapselle. Porkkana- ja juustoraaste tekevät sämpylöistä meheviä ja pehmoisia. Nauti tuore sämpylä välipalana maidon kera.

Porkkana-juustosämpylät
Porkkana-juustosämpylät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia tai sokeria
  • 25-50 g hiivaa
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 10-11 dl sämpyläjauhoja
  • 75 g (1,5 dl)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • Voit kokeilla myös:
  • Valio Oltermanni® e1 kg 75 g Valio Oltermanni® juustoa
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, siirappi tai sokeri ja hiiva. Suuremmalla hiivamäärällä taikina nousee nopeammin.
  2. Raasta porkkanat. Lisää taikinaan porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja jauhot.
  3. Alusta taikina. Lisää lopuksi juustoraaste ja Oivariini. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Tee taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa 18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä pellille leivinpaperille. Kohota hyvin liinan alla
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 32,2 g
Rasva 5,5 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search