Siirry sisältöön
Porkkanalaatikko soseesta

Porkkanalaatikko soseesta

Joulukiireitä voi helpottaa valmistamalla perinteiset laatikot valmiista juuressoseista.

Porkkanalaatikko soseesta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg valmista porkkanasosetta
  • 8 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 1½ dl puuroriisiä
  • 1 kananmuna
  • ½ dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää

Pinnalle

  • 2 rkl mantelirouhetta tai korppujauhoja

Ohje

  1. Jos käytät pakastettua porkkanasosetta, sulata sitä jääkaapissa yön yli.
  2. Kuumenna maito kattilassa. Lisää riisit ja keitä koko ajan sekoittaen 15 min. Nosta kattila levyltä, peitä kannella. Anna hautua lieden lämmössä n. 40 min.
  3. Lisää puuroon porkkanasose, muna ja mausteet.
  4. Kaada seos voideltuun, vahintään 2 litran vetoiseen vuokaan. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai korppujauhoja.
  5. Kypsennä 200 asteessa 50 - 60 min.

Vinkki

Jos haluat tehdä ruoasta gluteenittoman, käytä pinnalla mantelirouhetta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 81 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 11,8 g
Rasva 2,2 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search