Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pullakranssi

Herkullinen pullakranssi on oikea moniottelija, sillä se sopii monenlaisiin tilanteisiin niin arkena kuin juhlassa. Tämä herkullinen pullakranssi onnistuu myös niiltä, jotka vierastavat letittämistä, sillä kranssi kiepautellaan huolettomasti kierteiseksi vain kahdella hännällä.

Pullakranssi
Pullakranssi

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 rkl kanelia

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Kauli jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään, voi huoneenlämpöisenä. Levitä täyte levyn pintaan. Kierrä pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla saksilla keskeltä pituus-suunnassa puoliksi, mutta jätä päästä muutaman sentin matkalta kiinni.
  5. Kierrä taikinaletit ensin itsensä ympäri ja sitten toistensa ympäri. Asettele pitko ympyrän muotoon, nipistä päät yhteen. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä.
  6. Paista kranssi uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 315 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 49 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search