Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pullanäkkärit

Rapea, pullataikinasta valmistettu näkkileivän tapainen leivonnainen, joka säilyy! Takuulla monen lapsiperheen suosikki. Leivo halutessasi samasta taikinasta muutama tuore pulla ja valmista lopusta hauskoja pullanäkkäreitä.

Pullanäkkärit
Pullanäkkärit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Pinnalle

  • 0 kg raesokeria
  • 0 kg jauhettua kanelia
  • 0 kg mantelirouhetta tai pähkinärouhetta

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Leivo taikina tangoiksi, paloittele 38 osaan (à 22 - 25 g) ja pyöritä pikkupulliksi.
  4. Kauli pullat jauhotetulla työpöydällä ohuiksi, lähes läpikuultaviksi letuiksi. Ripottele kaulinnan puolivälissä taikinan pinnalle halutessasi raesokeria, kanelia ja/tai manteli- / pähkinärouhetta ja jatka kaulimista. Näin saat pullanäkkäreistä makeampia ja enemmän pullan makuisia. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista pullanäkkärit kullanruskeiksi sitä mukaa kun pellit täyttyvät: pelti kerrallaan ylä- ja alalämmössä uunin keskitasolla 200 asteessa tai useampi pelti kerrallaan kiertoilmassa 175 asteessa. Paistoaika n. 6 min.
  6. Pullanäkkärit kovettuvat nopeasti paistamisen jälkeen. Säilytä niitä ilmavassa rasiassa tai paperipussissa näkkärin ja pullakorppujen tapaan.
  7. Tarjoa raikkaan maidon kanssa tai kahvipöydässä. Päälle voit sipaista myös esim. Valio Viola® vanilja tai sitruuna tuorejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 46,6 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • raesokeria
  • jauhettua kanelia
  • mantelirouhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search