Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punainen kalakeitto

Tämä maukas kalakeitto saa punaisen värinsä tomaattisoseesta ja keitto tarjoillaan yhdessä smetanan kanssa.

Punainen kalakeitto
Punainen kalakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 13 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 5 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 2 suolakurkkua
  • ½ dl kapriksia tai mustia oliiveja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 dl tilliä

Ohje

  1. Kuumenna liemi. Lisää joukkoon tomaattisose, mausteet, hienonnetut sipulit, kuutioidut porkkanat ja perunat. Anna kiehua kannen alla alhaisella lämmöllä kypsäksi.
  2. Lisää kuutioitu savulohi, kuutioidut kurkut ja kaprikset tai oliivit. Mausta smetana hienonnetulla tillillä.
  3. Tarjoa keittoa smetanan ja ruisleipästen tai patongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 51 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 3,5 g
Rasva 2,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search