Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuuririsotto

Kaunis, punainen risotto valmistuu punajuurista. Valitse suosikkisi: lempeä punajuuririsotto vai rakuunalla maustettu, sinihomejuuston makuinen AURA punajuuririsotto.

Punajuuririsotto
Punajuuririsotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 (200 g) punasipulia
  • 300 g punajuuria
  • 3½ dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3½ dl risottoriisiä, esim. arborio-riisi
  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon
  • 1 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1½ rkl valkoviinietikkaa

Tarjoiluun

  • 0 kg
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • Voit kokeilla myös:
  • 0 kg parmesaania ohuina lastuina
  • 0 kg tuoretta timjamia ja/tai basilikaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä joko raastinraudalla tai monitoimikoneessa.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
  3. Kuumenna rasva isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää riisi, sipulit ja punajuuriraaste. Kuullota 5 min.
  4. Lisää joukkoon 1 dl kasvislientä ja ruokakerma. Kun neste on imeytynyt riisiin jatka nesteen (kasvisliemi ja mehu) lisäystä pienissä erissä, 1 - 1 1/2 dl kerrallaan, välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen uutta lisäystä. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
  5. Mausta mustapippurilla ja valkoviinietikalla.
  6. Ripota annosten päälle juustoraastetta tai -lastuja. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

AURA punajuurisotto

  1. Punajuuririsottoon sopii loistavasti myös AURA sinihomejuusto! Murustele risottoon paketillinen AURA juustoa tai lisää pussillinen AURA murua. AURA juuston himoitsijat viimeistelevät annokset vielä Valio Mustaleima™ raasteen sijaan AURA muruilla. Huom. jotta annoksesta ei tule liian suolainen, käytä vain puolikas liemikuutio kokonaisen sijaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 16,1 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Mustaleima™ raastetta
  • tuoretta timjamia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search