Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Punajuurirulla

Punajuurirulla sopii suolaiseksi tarjottavaksi noutopöytään tai alkuruoaksi. Tarjoa lisäksi salaattia.

Punajuurirulla
Punajuurirulla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 3 (450 g) raakaa punajuurta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl
    Valio Oivariini® pehmeästi levittyvä rasvaa
    Valio Oivariini® pehmeästi levittyvä on hyvä valinta, kun elämässä riittää nopeita tilanteita ja tarvitaan myös…
    Valio Oivariini® 350 g pehmeästi levittyvä ValSa® HYLA®
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 400 g lämminsavulohta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 dl hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Raasta tuoreet punajuuret hienoksi raasteeksi ja hienonna valkosipulin kynnet
  2. Kuumenna Oivariini pannussa ja lisää punajuuriraaste, valkosipuli ja sitruunamehu pannulle. Hauduta hetki, kunnes punajuuri on hieman pehmennyt.
  3. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Lisää loppu maito, munat ja hieman jäähtynyt punajuuriseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  4. Paista 200 asteessa 30 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  5. Valmista täyte yhdistämällä tuorejuustoon ruodottomaksi perattu ja hienonnettu lohi sekä mausteet, tilliä lukuun ottamatta. Levitä täyte pannukakkulevylle ja ripota päälle hienonnettu tilli. Kääri levy rullaksi siten, että sauma tulee rullan alle.
  6. Säilytä voipaperiin käärittynä jääkaapissa. Viipaloi rulla ja tarjoa esim. alkuruokana salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 123 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 9,2 g
Rasva 6,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search