Siirry sisältöön
Raejuusto-kikhernesalaatti

Raejuusto-kikhernesalaatti

Salaatti piristää silmää, on terveellinen ja proteiinipitoisena karkoittaa myös nälän. Tarjoa sellaisenaan tai esim. kotitekoisen pitaleivän kera (ks. linkki).

Raejuusto-kikhernesalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (285 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 kerä jääsalaattia
  • ½-1 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku herneenversoja tai rucolaa

Raejuusto-omenasalsa

  • 1 (150 g) hapahko omena
  • 1 prk (200 g)
    Valio pehmeää raejuustoa
    Valio pehmeä raejuusto on maultaan mietoa ja maukasta. Se sisältää hieman enemmän rasvaa (2,4 %)…
    Valio pehmeä raejuusto 200 g
  • 2 tl punaista pestoa
  • 1 tl sokeria

Kastike

  • 1 rkl avokado- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria

Ohje

  1. Aloita salaatin teko sekoittamalla kastikkeen ainekset laakeahkon kulhon pohjalla.
  2. Valuta kikherneet, huuhdo ne lävikössä kylmällä, juoksevalla vedellä. Kaada ne kastikkeen joukkoon maustumaan.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti.
  4. Halkaise tomaatit.
  5. Huuhdo tarvittaessa herneenversot tai rucola. Hienonna.
  6. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita raejuuston joukkoon. Lisää pesto ja sokeri. Sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi pestoa.
  7. Yhdistä kaikki muut aineet kulhossa lukuun ottamatta raejuusto-omenasalsaa.
  8. Lusikoi se lopuksi salaatin päälle raidoiksi.
  9. Tarjoa alkusalaattina, välipalana tai kevyenä ateriana leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 73 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 7,3 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,5 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search