Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raejuusto-savuporohyytelö

Helpon, mutta juhlavan savuporohyytelön voi valmistaa jo etukäteen jääkaappiin vieraiden saapumista. Tarjoa alkuruokana tai noutopöydässä.

Raejuusto-savuporohyytelö
Raejuusto-savuporohyytelö

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 liivatelehteä
  • 50 g purjoa
  • 100 g kylmäsavuporoa
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 0 kg salaatinlehtiä
  • 2 dl (150 g) kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään, runsaaseen veteen pehmiämään.
  2. Huuhdo ja hienonna purjo. Hienonna savuporo monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tai leikkaa veitsellä aivan pieniksi paloiksi.
  3. Yhdistä purjo, poronliha, raejuusto, mustapippuri ja hienonnettu persilja.
  4. Vatkaa kerma. Lisää vaahto muihin aineisiin. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää seos ohuena nauhana hyytelöaineisiin.
  5. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun rengasvuokaan.
  6. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia.
  7. Kumoa salaattipedille. Koristele kirsikkatomaateilla.
  8. Tarjoa buffetpöydässä hapankorppujen, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 134 kcal
Proteiini 8,4 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • salaatinlehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search