Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raidallinen kasvisterriini

Värikäs kasvisterriini sopii loistavasti kevään juhlapöytään ja maistuu kasvisruoan ystävillekin.

Raidallinen kasvisterriini
Raidallinen kasvisterriini

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Perunasose

  • 5-6  (500 g) perunaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon

Pinaattisose

  • 1 pussi (150 g) pakastepinaattia
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Porkkanasose

  • 3 (200 g) porkkanaa
  • 1 kananmuna
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois, soseuta ja lisää ruokakerma.
  2. Valmista pinaattisose. Hauduta pinaatti ja sipuli kypsäksi Oivariini rasvassa. Jäähdytä hetki ja sekoita joukkoon muna ja juusto.
  3. Valmista vielä lopuksi porkkanasose. Keitä porkkanat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta. Jäähdytä hetki ja lisää muna ja pippuri.
  4. Jaa perunasose kahteen osaan. Yhdistä toiseen perunasoseeseen pinaattisose ja toiseen porkkanasose. Tarkista soseiden maku.Voitele ja korppujauhota pitkä kakkuvuoka. Levitä soseet kerroksittain vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa 45 min
  5. Anna jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa
  6. Kumoa terriini ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa kasvisalkupalaksi salaattipediltä, liha- ja kalaruokien kanssa tai buffetpöydässä.

Vinkki

Voit valmistaa annosterriinit esim. teflonisissa muffinivuoissa tai muissa annosvuoissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 7 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search